Невідомо, чим керувався мешканець одного із сіл Сумського району, коли взявся шукати покупця на… обріз гвинтівки Токарєва. Завдяки вміло проведеній операції «Зброя — Вибухівка» правоохоронцями Сумського відділу міліції зброя не потрапила до рук потенційних злочинців.

Як пояснює 38-річний чоловік, обріз він виявив на околиці села, коли з металошукачем ходив округою з надією знайти щось для підробітку. А коли наткнувся на нього, то не здав до міліції, а відніс додому і наполегливо взявся шукати покупця. Ось тільки не врахував, що зі свою знахідкою потрапив у поле зору правоохоронців і подальша процедура продажу відбувалася під пильним наглядом міліції.

Як повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Сумській області, за обріз покупець запропонував 2 тисячі гривень. Пристойна сума, якщо зважити, що самозарядна гвинтівка Токарєва 30—40-х років минулого століття є доволі грізною зброєю. Під час Великої Вітчизняної війни нею користувалися не лише піхотні підрозділи Радянської армії, а й снайпери.

Як говорить начальник Сумського відділу міліції Володимир Рапута, стосовно чоловіка відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. За незаконне поводження зі зброєю йому загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.