Не всі знають, що популярний у країнах-членах Ради Європи спеціальний тренінг для керівників органів місцевого самоврядування «Академія лідерства», який знайомить із сучасними управлінськими інструментами, кращими практиками ефективного управління ресурсами, вчить налагоджувати співпрацю та активізувати потенціал територіальних громад, грунтується на методиці, розробленій радником колишнього прем’єр-міністра Великобританії Джоном Джексоном.

За словами автора методики, до приходу на урядову службу він працював у 15 країнах, мав досвід муніципальної роботи і дійшов висновку, що саме від особистості керівника, його здібностей не лише чітко визначити мету та сформувати завдання для своєї команди, а й надихнути людей, перетворити їх на однодумців, великою мірою залежить успіх будь-якої реформи.

Днями пан Джон приїхав до нашої країни на запрошення уряду як експерт Ради Європи для зустрічі зі слухачами української Академії лідерства, започаткованої Програмою РЄ «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

Відкрита і привітна людина, він щиро прагне допомогти нам у реформуванні держави. Каже, що багато країн у посткризовий період зіткнулися з подібними проблемами. У цій ситуації британським реформаторам свого часу вдалося ухвалити прогресивний закон, наріжним каменем якого стало впровадження відносно невеликої кількості індикаторів, які дали змогу уряду та громадам чітко відслідковувати динаміку в досягненні цілей розвитку адміністративно-територіальних одиниць. Закон також зобов’язав місцеву владу щороку оприлюднювати показники цих індикаторів, а щодва роки проводити публічне опитування громадян стосовно їх задоволеності рівнем надання місцевих послуг.

До цього ж було скорочено кількість звітних документів. Натомість започатковано щорічний аудит органів місцевого самоврядування, який аналізував підстави змін показників індикаторів. Впроваджено публічне вшанування й фінансове заохочення кращих практик, які дали змогу істотно змінити показники індикаторів. Реалізована методологія балансу «трьох Е», за якої місцева влада мала у своїй діяльності орієнтуватись не тільки на залучення коштів та їх ефективне використання, а й на результати, продукт, який отримувала від цього громада.

Ці та інші ноу-хау британців та їхніх колег з інших країн-членів РЄ тепер мають стати надбанням вітчизняних муніципалів. Адже організатори української Академії лідерства ставлять за мету виховати нове покоління місцевих управлінців, провідною місією яких є сумлінне служіння громаді.

З урахуванням завдань, що стоять перед нашою країною, це важлива і безвідкладна справа. Надто актуально звучить сьогодні старий європейський напівжарт: «До того, хто відкладає реформи, у двері постукає реформація».