Реформа системи охорони здоров’я України здійснюється без відриву від сучасних тенденцій розвитку медичної галузі та з урахуванням практичних рекомендацій європейських колег. Про це заявила міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова під час виступу на 63 сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка відбувається у турецькому місті Чешме.

Нині країни регіону протистоять спільним загрозам демографічного, соціально-економічного та екологічного характеру. Тому особливо важливо сфокусувати всі доступні ресурси на вирішенні пріоритетних завдань для медицини і суспільства в цілому. Україна, за словами міністра, підтримує всі напрями європейської політики «Здоров’я-2020». Цей важливий стратегічний документ допомагає профільному відомству заручитися дієвою підтримкою вищого керівництва країни в реалізації реформ, а також максимально активізувати міжсекторальну взаємодію з усіма органами виконавчої влади для поліпшення охорони здоров’я населення.

Позиція України щодо реалізації програми «Здоров’я-2020» типова для всіх 53 країн Європейського регіону, представники яких беруть участь у сесії, повідомляє прес-служба МОЗ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»