Де в Україні жити найкомфортніше? Виявляється, в Умані, хоч таке місто далеко не єдине. Принаймні, так вважають експерти, які проаналізували новації, втілені протягом останнього року в громадах. Проєкти брали участь у конкурсі «Смарт-місто 2019», підсумки якого підбили в Києві. Авторитетні містобудівники, архітектори, бізнес-експерти оцінили здобутки у впровадженні прогресивних рішень і визначили найкращі з них.

Тернопіль, Тетіїв, Дрогобич відзначено за широке залучення населення до управління містом на основі застосування новітніх інформаційних технологій, Житомир, Львів та Маріуполь — за розвиток міського транспорту, Білу Церкву, Миргород та Іллінці — за використання сучасних технологій у захисті  екологічної системи. Харків, Чортків та Умань відзначилися найвищими стандартами затишку і рівнем комфорту городян.

Багато українських міст долучилося до програми розвитку розумних міст, що сприятиме підвищенню рівня життя населення. Фото з сайту pbs.twimg.com

Робота над упровадженням концепції розумних сталих міст в Україні триває. Вона полягає в тому, щоб завдяки аналізу інформації всі ресурси використовувати продуктивніше. Це дає змогу не тільки економити кошти,  а й надавати сервіс найвищого ґатунку, тобто підви­щувати рівень життя населення.