Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький  заявив, що 9 вересня розпочалися роботи на будівельному майданчику із зведення заводу з виробництва ядерного палива у м. Смоліне Кіровоградської області.

Керівник відомства переконаний, що будівництво заводу стане одним з найамбітніших проектів загальнонаціонального рівня. «Реалізація цього проекту дасть змогу Україні ввійти до світового елітного клубу країн — виробників ядерного палива», — зазначив міністр.

Він додав, що актуальні питання створення виробництва ядерного палива перебувають під постійним контролем Міненерговугілля. Крім того, проект корисний для України і з економічного, і з соціального погляду, адже його реалізація надасть можливість збудувати сучасне високотехнологічне підприємство з розвиненою інфраструктурою та соціальною підтримкою регіону.

У свою чергу старший віце-президент з комерції та міжнародного співробітництва паливної компанії Росатом «ТВЕЛ» Василь Константинов  під час симпозіуму Всесвітньої ядерної асоціації ( WNA ) в Лондоні зазначив, що готовність  обладнання для першої черги виробництва становить 85%. Його постачання в Україну  заплановано на вересень 2014-го.

Очікується, що перша черга підприємства розпочне роботу 2015 року, друга — 2020-го.