Днями депутати Сумської міської ради прийняли два рішення, знакових для обласного слобожанського центру: присвоїли міській загальноосвітній школі № 11  ім’я колишнього випускника, Героя Небесної Сотні Олексія Братушки і  удостоїли звання «Почесний громадянин міста Суми» багаторічного керівника ВАТ «Сумбуд» Рубена Сумбатова.

Свого часу Олексій Братушка працював столяром у колективі Сумського НВО імені Фрунзе, а коли розпочалися події на київському Майдані, поїхав до столиці. 20 лютого снайперська куля влучила в серце українського патріота. Почесного громадянина Сум — це звання він отримав посмертно —  поховали на центральній Алеї слави міського кладовища. На фасаді школи №11 в рамках відзначення 50-річчя від дня її заснування відкрито меморіальну дошку на честь Героя. На урочистий захід завітали його рідні, друзі і близькі, учні, вчителі, представники громадських організацій.

А  Рубен Сумбатов, якому недавно виповнилося 75, пройшов багаторічний шлях від рядового робітника до керівника однієї з найбільших будівельних організацій Сумщини. Він зробив вагомий внесок у розвиток і розбудову  міста, надає велику спонсорську та меценатську допомогу, удостоєний звання академіка Академії будівництва України. До речі, Рубен Ашотович – серед засновників Всеукраїнської літературної премії імені Павла Грабовського.

Меморіальна дошка на честь Героя Небесної Сотні  Олексія Братушки. Фото Володимира КОВАЛЕНКА