Що може бути цінніше за врятоване життя і здоров’я? Особливо виразно це усвідомлюють батьки, діти якихЖиття у подарунок. Фото надане автором мають страшні недуги — вроджену ваду серця, захворювання очей тощо. Коли від вчасно зробленої операції залежить майбутнє дитини. Серед таких дітей і Микита з Донецька. 

«Рік тому ми з Микитою приїхали на обстеження до Києва у Центр серця. Моєму синові потрібна була заміна серцевого клапана. Складна і дорога операція, — розповідає мама 16-річного Микити Ія Тесленко. — Дуже здивувалися і зраділи, коли наш лікар несподівано запропонував взяти участь у програмі «Добра справа в подарунок». У результаті всі витрати з купівлі серцевого клапана для нашого Микити взяла на себе «МТС Україна». А це кілька десятків тисяч гривень — дуже великі гроші для нас. Ми навіть не очікували, що таке може бути. Дуже вдячні. Якби тоді не зробили операцію, навіть страшно припустити, що б могло бути зі здоров’ям сина. Тим більше, в такій складній ситуації в країні, адже ми живемо в Донецьку».

Для допомоги таким дітям, як Микита, і з’явилася не звична для України ідея програми «Добра справа в подарунок»: замість офіційних банальних сувенірів до свят для клієнтів в «МТС Україна» вирішили витрачати гроші на цінніші подарунки — допомогу дітям, які потребують термінових складних операцій.

Ця допомога передусім адресована дітям, чиї батьки не могли оплатити операції самостійно, а черга на безкоштовне лікування занадто велика і дитина може не дочекатися допомоги або залишитися інвалідом. В результаті за чотири роки (саме стільки часу існує програма) вдалося допомогти вже 80 дітям з різних куточків України.

Нині Микиті 16. Він поки що індивідуально займається з учителями вдома — має пройти курс реабілітації після такої складної операції. Але лікарі обіцяють, що відтепер у нього все буде гаразд.