«Динамо», «Дніпро» і «Чорноморець» сьогодні розпочинають свій турнірний шлях Лізі Європи сезону 2013/ 2014. Суперниками українських клубів виступлять, відповідно, бельгійський «Генк», румунський «Пандурій» і хорватське «Динамо» із Загреба, передає ЛIГАБiзнесIнформ

«Динамо»

Бронзові призери України пробилися в групову стадію турніру, пройшовши у відбірковому раунді казахстанський «Актобе» (3:2; 5:1.) Не дивлячись на упевнену перемогу вдома, виїзна гра підопічних Олега Блохіна викликала після дев'яти матчів української Прем'єр-ліги кияни займають шосте місце. В останньому турі «Динамо» з рахунком 0:3 на виїзді програло харківському «Металісту». У киян травмовані Шовковський, Селін і Гармаш – допомогти в сьогоднішньому матчі вони не зможуть.

Що стосується сьогоднішніх суперників, то «Генк» після семи турів чемпіонату Бельгії займає ту ж позицію, що і «Динамо» в Україні – шосте місце. В останньому турі  «Генк» розгромив скромний «Зюлте –Варегем» з рахунком 5:2.

Судити гру «Динамо» - « Генк « на НСК «Олімпійський» буде грецький арбітр Анастасіос Сідіропулос. Початок матчу о 22:05. Пряма трансляція на каналі 2 +2.

 «Дніпро»

Не дивлячись на те, що румунський суперник « Дніпра» – не найвідоміший клуб в Європі, в нинішньому сезоні йому вдалося вибити з розіграшу Ліги Європи португальську «Брагу». Підопічні ж Хуанде Рамоса пройшли в груповий турнір через спаринг з естонським «Нимме». В українській прем'єр-лізі «Дніпро» після дев'яти турів йде на другому місці, поступаючись харківському «Металісту «всього лише три очки. У минулому турі дніпряни на своєму полі мінімально з рахунком 1:0 перемогли сімферопольську «Таврію» . У «Дніпра» травмований Жуліано і дискваліфікований Калинич.

Судити матч «Пандурій» – «Дніпро» буде швейцарський арбітр Саша Кевер. Початок матчу о 20:00, пряма трансляція на телеканалі 2 +2.

 «Чорноморець»

Одесити пробилися в груповий раунд Ліги Європи через « валідольну « серію післяматчевих пенальті проти албанського «Шкендербеу». Сьогодні у підопічних Романа Григорчука суперник серйозніше – загребське «Динамо» регулярно представляє свою країну в єврокубках. Навіть у нинішньому сезоні хорвати якимось дивом не потрапили в Лігу чемпіонів, пропустивши туди «Аустрію». Хорвати програли вдома 0:2 Аустрії, проте по ходу матчу – вели 3:1, пропустивши вирішальний м'яч тільки наприкінці поєдинку.

Після дев'яти турів української Прем'єр-ліги «Чорноморець» займає третю сходинку в турнірній таблиці, випереджаючи донецький «Шахтар» і київське «Динамо» , і тільки за різницею забитих/пропущених м'ячів поступається друге місце «Дніпру».

Судити одеситів з хорватами буде турецький арбітр Хюсейн Годжек. Матч на загребському «Максимірі» розпочнеться о 20:00 . Пряма трансляція на телеканалі Футбол.