Учора на урядовому брифінгу  міністр інфраструктури Володимир Козак повідомив, що наприкінці 2013 року дію електронного проїзного документа на залізничному транспорті буде поширено на всі пасажирські поїзди внутрішнього сполучення. А вже наступного місяця електронний квиток діятиме на 18 поїздах.

Він нагадав, що з 23 липня квитки, оформлені через Інтернет і роздруковані пасажирами самостійно, мають статус розрахункового документа. Тобто вже не потрібно звертатися в каси для друку квитка на бланку проїзного документа. Повернення електронних квитків теж здійснюється через офіційний сайт Укрзалізниці.

Оформити електронний проїзний документ пасажири можуть і в залізничних касах. Із 3 вересня реалізацію квитків, зарезервованих он-лайн, проводять 15 квиткових кас — по дві на вокзалах Києва-Пасажирського, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Сімферополя, Харкова, Львова й  одна в Українському центрі обслуговування пасажирів.

У касах електронні проїзні документи друкують на спеціальних бланках зеленого кольору, які містять QR-код для контролю посадки мобільними терміналами. До кінця року продаж електронних квитків планується відкрити у 100 квиткових касах.

За його словами, таким чином змінюється технологія обслуговування пасажирів. Зокрема під час посадки в поїзд провідники вже не забиратимуть у пасажирів квитки, а туроператори, адміністрації готелів тощо самі зможуть відкривати каси і  продавати квитки, оскільки Укрзалізниця відмовляється від бланків суворої звітності.

Міністр інфраструктури розповів журналістам, що особисто контролює процес реалізації нової концепції розвитку термінала D міжнародного аеропорту  «Бориспіль».  За його словами, головні повітряні ворота країни  візьмуть на себе організацію діяльності магазинів Duty Free і мережі громадського харчування в терміналі D. Таким чином пасажири отримають збалансовану пропозицію асортименту й спектра послуг відповідно до своїх можливостей і вподобань. Аеропорт, контролюючи якість цієї послуги, створить нові робочі місця й отримає додаткові можливості для свого розвитку.

Володимир Козак нагадав, що з початком літньої навігації 2014 року термінал D обслуговуватиме і міжнародні, і внутрішні рейси. При цьому жодних добудов, окрім галереї виходів на посадку, не буде. А термінал F, який 27 жовтня закриється для пасажирських рейсів, уже наступного року стане вантажним.

Урядовець розповів також про законопроекти, які розробляє очолюване ним міністерство, зокрема про автомобільний транспорт і про таксі. Він висловив припущення, що законопроекти про реформування автодорожньої галузі, схвалені Кабміном,  буде розглянуто на найближчому парламентському пленарному тижні.

Підтвердив міністр і факт консультацій зі столичною владою  щодо механізму введення єдиного квитка на міському транспорті.