Хотинська і Путильська гімназії Буковини приєдналися до 52 українських шкіл, що беруть участь у першому етапі національного проекту «Відкритий світ». Завдяки його реалізації в Україні створять найсучаснішу інформаційно-комунікаційну освітню мережу на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління. До 2015 року 4G-зв’язок охопить всі середні школи країни, дасть змогу їм інтегруватися в європейську та світову системи освіти.

Гімназія у райцентрі Хотин уже встановила технічне обладнання для використання електронних освітніх ресурсів. Тепер її учні черпають знання на інтернет-уроках, що одночасно проходять усією країною.

Презентаційний урок з фізики проводили із застосуванням цифрового лабораторного комплексу, інтерактивної дошки, технологій доповненої реальності, планшетів та ноутбуків. Діти почергово виконували завдання програмно-апаратного комплексу «Fourier». Опісля в автоматичному режимі на учнівські ∂аджети розіслали контрольні тести для закріплення й оцінювання вивченого матеріалу та в онлайн-режимі виставили оцінки. До речі, так само через Інтернет батьки тепер можуть контролювати успішність своїх дітей.

— Відповідно до указу Президента України цей проект реалізується задля подолання нерівності доступу до освіти і загалом для ефективної розбудови інформаційного суспільства, — зазначає директор Чернівецького регіонального центру з інвестицій та розвитку Борис Деркач. — В реалізацію проекту на Буковині вже інвестовано 1,1 мільйона гривень.