Щомісяця протягом навчального року 46 курсантів-сиріт, які навчаються в Харківському національному університеті внутрішніх справ отримуватимуть спеціальну стипендію розміром 750 гривень. Кошти на це виділив благодійний фонд «Зодчий».

В університеті розповіли, що ідея допомогти сиротам народилася під час  відвідання вишу високими  гостями з нагоди прийняття присяги працівника органів внутрішніх справ курсантами першого курсу. Тоді ж міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко разом із головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним та народним депутатом України Анатолієм Денисенком зустрілися із дітьми-сиротами, які навчаються в університеті. Під час спілкування Михайло Добкін запропонував започаткувати спеціальну стипендію для них, зазначивши, що вони — молоді люди, в яких є власні бажання, а отже, повинні бути і певні можливості. Ініціативу підтримали, і вже найближчим часом кожний курсант-сирота отримає банківську картку з особистим рахунком.

Приклад благодійності подає і керівництво університету. Зокрема з нагоди Міжнародного дня захисту прав дитини за ініціативою ректора та за сприяння благодійників кожний курсант-сирота отримав ноутбук, спортивний костюм та додатковий новий комплект форменого одягу.