На базі ТОВ  «Агробізнес — ТСК», що в Недригайлівському районі на Сумщині, відбувся міжнародний практичний семінар, присвячений питанням вирощування картоплі та овочів. У ньому взяли участь представники аграрних структур не тільки України, а й  Росії, Білорусі, Молдови, Польщі, Нідерландів, Німеччини та інших країн.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Володимир Івченко, для проведення подібного заходу «Агробізнес — ТСК»  обрано не випадково. Впродовж кількох останніх років завдяки залученим іноземним та вітчизняним інвестиціям господарство вийшло в лідери як виробник високоякісної бульби та городини. Нині тут на 260 гектарах вирощують картоплю більш як 40 сортів. Середня врожайність перевищує 700 центнерів з гектара, а на окремих масивах сягає 1000.

Картопля з недригайлівських полів успішно реалізується в багатьох регіонах України — в Криму, Києві, Донбасі. І географія поставок постійно розширюється.

Учасників семінару зацікавив досвід роботи місцевих селян. Вони  висловили готовність закуповувати вирощений урожай для селекційних і харчових потреб. Йдеться про європейські країни, де вимоги до сільськогосподарської продукції традиційно високі.

До слова, нинішньої осені Сумська область збирає рекордний урожай другого хліба — його передбачено не менш як 1 мільйон 140 тисяч тонн. Це майже у 8 разів більше, ніж потребує регіон для внутрішнього споживання. Тому нині активно укладають угоди на постачання бульби за межі області.