Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства координуватиме спільну роботу українського уряду та місії у складі  Світового банку, Організації Об’єднаних Націй та Європейського Союзу щодо вивчення оцінки потреб для відновлення сходу України. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час зустрічі із представниками місії.

«Перед нами стоїть нелегке завдання з точки зору відновлення сходу України. Дуже важливо забезпечити координацію місцевої та центральної влади й донорів для досягнення мети. Треба достатньо об’єктивно використовувати механізм оцінки потреб. Маємо всі розуміти, де перебуваємо, які в нас завдання, часові рамки, і чітко визначити нашу подальшу взаємодію», — підкреслив Володимир Гройсман.

Як повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра, на початку жовтня спільна місія ООН, Світового банку та ЄС на запрошення вітчизняного уряду здійснила перший етап роботи з вивчення оцінки потреб для відновлення Донбасу.

За словами директора Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фана, днями до Києва прибули міжнародні фахівці, щоб продовжити роботу, але вже спільно з українськими урядовцями. Він повідомив, що у грудні місія планує підготувати загальний звіт щодо потреб регіону — саме тих територій, які перебувають під контролем української влади. До підготовки звіту буде залучено українські міністерства.

«Швидкість оцінки потреб залежатиме від швидкості та якості надання даних, які готуватимуть органи влади — і центральні, й на місцях. Часові рамки доволі жорсткі, ми хочемо допомогти вам у роботі», — підкреслив Чімяо Фан.

Експерти Світового банку проводять також дводенний семінар для представників українських міністерств, на якому урядовці вивчають методологію оцінки, яку використовують у роботі фахівці місії. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»