На церемонії закриття 44-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», яка відбулася 1 листопада вСвого першого «Скіфського оленя» Нікон  Романченко завоював стрічкою «Обличчя»  про події на Євромайдані. Фото з сайту molodist.com столичному кінотеатрі «Київ», найбільша срібна з позолотою статуетка «Скіфського оленя» з діамантовими очима та сертифікат на 10 000 доларів як головний грошовий приз дісталися повнометражному фільму «Десь там» режисерки Естер Амрамі з Німеччини, який став володарем Гран-прі.

Статуетку «Скіфського оленя» та грошову винагороду 2500 доларів отримали фільми-переможці: Міжнародного повнометражного конкурсу — «Клас корекції» Івана Твєрдовського, створений у ко-продукції Росії та Німеччини; Міжнародного короткометражного конкурсу — «Плоть і кров» Федеріко Ескуерро (Аргентина); Студентського міжнародного конкурсу — «Берлінська тройка» Андрєя Гончарова (Німеччина); Національного конкурсу — «Обличчя» Нікона Романченка.

У конкурсі «Молодість — дітям» переміг фільм «Чорні брати» Ксав’є Коллера (Німеччина — Швейцарія).

Переможцем конкурсу «Сонячний зайчик» став фільм «Усе ламається» шведського режисера Естера Мартіна Бер∂смарка.

Екуменічне журі оголосило найкращими ігровими фільмами короткометражний «Востаннє в Парижі» Руперта Гьоллера (Австрія) та повнометражний «Діфрет» Зересеная Бергане Мегарі (Ефіопія).

Приз журі ФІПРЕССІ отримала стрічка «Урок» режисерів Крістіни Грозевої та Петара Валчанова (Болгарія — Греція).

Приз глядацьких симпатій цього року вручили у чотирьох категоріях. Найкращими тут визнано фільми кінорежисерів: у повнометражному конкурсі — «Десь там» Естер Амрамі (Німеччина); у студентському конкурсі — «Батьківська вантажівка» Маурісіо Осакі (Бразилія); в короткометражному конкурсі — «Пункт допомоги» Ендрю Маргетсона (Великобританія); в Національному конкурсі — «Дівчинка з риб’ячим хвостом» Сергія Мельниченка.

У кожній з конкурсних категорій була ще Спеціальна відзнака, якої удостоєні й українські стрічки. У Міжнародному короткометражному конкурсі її здобув фільм «Вигадка» режисерки Катерини Чепік. У Національному конкурсі дипломами журі нагороджено короткометражки: «Равлики» Марини Вроди — «За творчу сміливість у дослідженні реальності» та «Прості речі» Олександра Ратія — «За вміння простими засобами створити глибокий образ».