WHO IS WHO

Організатор «Врадіївської ходи» зізнався, що є громадянином США

Останні протестні події в Україні чомусь набувають фантасмагоричних форм та відкривають інший «темний» бік, який може мати доволі серйозні негативні наслідки для організаторів, які цинічно перетворили людські біди та політизований фарс. При цьому цей фарс розпочинає набувати конкретні іноземні ознаки.

Не так давно інформаційні стрічки майоріли відео свідченнями щодо намагань окремих учасників «Врадіївської ходи» банально продати акцію протесту за конкретні 100 тисяч доларів. Згодом у ЗМІ з’явилась інформація про те, що один з організаторів «Врадіївської ходи» має паспорт громадянина США. А вже 2 серпня під час прес-конференції активіст вказаної акції протесту Василь Любарець привселюдно зізнався, що він дійсно є громадянином США та продемонстрував присутнім два паспорти — США та України…

Відповідаючи на цілком логічне питання щодо прямої заборони Конституцією України мати подвійне громадянство, Василь Любарець дивним чином прокоментував вказане законодавче положення: «Хай забороняє! Я їм забороняю забороняти»?!

Між розповідями про «новий майдан» новоявлений «громадянин миру» незрозуміло розповідав, що він «однаково» відноситься до спецслужб, при цьому заявив, що є послідовником мормонської релігії, офіційна назва якої «Церква Ісуса Христа святих останніх днів». Навіть визнав, що він особисто реєстрував в Україні у 1993 році дану релігійну організацію. Нововиявлений іноземний громадянин також розповів, що він не має визначеного місця проживання в Україні. Але при цьому йому вдавалось і вести в Україні бізнес, пов’язаний з геологорозвідувальними роботами, і виступати на «Майдані», і підтримувати гарні стосунки з багатьма українськими опозиційними політиками.

Нагадуємо, що раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що організатор протестних акцій у Врадіївці Василь Любарець є громадянином США. Напередодні 1 серпня п.р. окремі представники українських громадсько-політичних об’єднань  пікетували американську амбасаду проти втручання громадян США у внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

Погодьтесь, доволі цікава ситуація. Спочатку політики використали вияв громадського гніву на власну користь, згодом розірвавши акцію на декілька шматків, а на фінішному етапі звели нанівець всі витрачені сили та навіть поставили у непросте становище іноземне представництво в Україні. Невже «врадіївську ходу», в якій по факту не має жодного мешканця Врадіївки, слід перейменувати в американську ходу.

Цікаво, чи взяв би участь пан Любарець у штурмі поліцейського відділку в США, наприклад в столиці «мормонської течії» штаті Юта. В державі, де іноземних спостерігачів від ОБСЄ під загрозою ув’язнення не підпускають до виборчих дільниць під приводом не втручання у внутрішні справи країни. Питання скоріше риторичне…