АКТУАЛЬНО

В Україні нарешті скасовано транспортний збір. Це сталося з урахуванням положень нового Податкового кодексу. Відтак для власників транспортних засобів цей регулярний податковий платіж залишається в минулому.

Транспортний збір стягуватиметься лише під час першої реєстрації транспортного засобу з його власника, тоді як до 2011 року, крім такого податку, сплачувався ще податок при перереєстрації транспортного засобу, а також перед проведенням техогляду щорічно або раз у два роки (юридичними особами - щокварталу).

При цьому Податковий кодекс зберігає диференціацію суми збору залежно від потужності двигуна авто, а також терміну його експлуатації.

Якщо до 2011 року для кожного періоду користування автомобілем було встановлено конкретну ставку, відтепер вона визначається шляхом множення базової ставки (новий автомобіль) на коефіцієнт 2 - для старих автомобілів до 8 років, і коефіцієнт 40 - для авто, старших восьми років.

Загалом базові ставки збору незначно підвищено лише для машин з обсягом двигуна 1001 - 1800 кубів, однак при реєстрації в Україні старого до 8 років автомобіля будь-якої потужності доведеться сплатити приблизно в 1,5-2 рази більше, ніж до 2011.

Водночас, запевняють "Українські новини", реєстрація автомобілів, старших за 8 років з обсягом двигуна 1001 -2500 кубів, коштуватиме стільки ж або дешевше.