У столиці розпочав роботу ІІ Київський міжнародний туристичний форум. У його відкритті взяли участь представники 29 країн. У рамках цього міжнародного зібрання відбудеться засідання міністрів туризму країн ОЧЕС, присвячене просуванню Чорноморського регіону як привабливого для туристів завдяки унікальним і специфічним туристично-рекреаційним ресурсам. Заплановано низку міжнародних конференцій та «круглих столів».

Буде презентовано Концепцію туристичного брендування України. «Концепція передбачає максимальне розкриття туристичних можливостей регіонів. Зокрема, Крим та Карпати повинні стати цілорічними  курортами, — цитує слова промови віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула його прес-служба. — Промислові регіони мають потенціал розвитку індустріального туризму».

Перед Україною стоїть завдання до 2022 року вдвічі збільшити кількість туристів — до 50 мільйонів на рік. До 1 мільйона, відповідно, збільшиться й кількість робочих місць у галузі, а очікувані надходження до бюджету зростуть з півтора до 5 мільярдів гривень.