Володимир Івасюк та Іван Миколайчук не розминулися в життєвому просторі. Бо істинно талановиті особистості-сучасники не можуть не спілкуватися у повсякденному житті. Так вважає організатор і колишній багаторічний директор Чернівецького меморіального музею Володимира Івасюка Паша Нечаєва.

— Так сталося, — каже вона, — з родинами Миколайчуків та Івасюків. Попри певну різницю у віці, обидві буковинські знаменитості не розминулися.

Ще 1963 року, коли Іван Миколайчук приїхав у Чернівці у складі творчої кіногрупи фільму «Сон», він познайомився з родиною Івасюків. Дружать члени обох сімей по сьогодні.

І батько, і син Івасюки неодноразово гостювали у Івана в його родинному селі Чортория на Кіцманщині, а буваючи в Києві, часто зупинялися в затишній оселі Івана й Марічки.

Скільки народних буковинських пісень переспівали тут Володя з Марією! Адже мало хто знає, що композитор записав у селах Буковини і Покуття понад 130 народних пісень, упорядкував і планував видати їх окремою книжкою з назвою «З-над Черемошу і Пруту». На жаль, на перешкоді, як і багатьом іншим творчим планам композитора, стала його трагічна загибель.

Але родина Миколайчуків продовжила творчу сподвижницьку працю свого мистецького побратима. Відома співачка, колишня солістка вокального тріо «Золоті ключі», до речі, створеного за ініціативи Івана Миколайчука під час підготовчої роботи до зйомок кінофільму «Пропала грамота», Марічка Миколайчук із 1977 року записала і виконала на Національному радіо більшість пісенних перлин, збережених у пам’яті нації завдяки зусиллям Володимира Івасюка.

Символічно, що перший компакт-диск із записами 15 пісенних перлин дружина присвятила світлій пам’яті свого чоловіка Івана Миколайчука з назвою «Прощаюсь, ангеле, з тобою». І прозвучав він уперше саме в Чернівцях у приміщенні кінотеатру, названого його ім’ям.

Багато зі збережених зусиллями обох талановитих творчих родин буковинських народних пісень у виконанні співачки прозвучали під час вечора пам’яті Івана Миколайчука у 2001 році (на честь 60-річчя з дня його народження), який відбувся у приміщенні обласного державного академічного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської. Того самого, де Іван і Марічка познайомилися під час навчання в театральній студії й зробили свої перші кроки на шляху в мистецтво.