Олександр Вілкул в День міста відкрив найбільшу в Україні трасу для воднолижників та вейкбордистів.

«Україна поступово набирає потужності як один із спортивних центрів Європи. У цьому році з успіхом пройшов чемпіонат Європи з баскетболу серед юніорів, який за оцінкою ФІБА Європа, став найкращим чемпіонатом в історії проведення подібних змагань. Наступного року на новій Дніпропетровській воднолижній трасі планується проведення Чемпіонату світу з воднолижного спорту серед юніорів, у 2015-му Україна прийматиме ЄвроБаскет. Буде подано заявку на проведення в Україні у 2022 році зимових олімпійських ігор. Проведення спортивних свят світового рівня, будівництво спортивних комплексів, мультифункціональних арен, тренувальних баз – це складові роботи Уряду із розвитку професійного та масового спорту, сприяння здоровому способу життя та укріплення іміджу України як спортивної країни», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на урочистій церемонії відкриття траси.

Нова воднолижна траса в Дніпропетровську представляє собою кільцеву канатну дорогу для воднолижників і вейкбордистів довжиною кільця понад 800 м. Це більше, ніж довжина траси в Києві та в Москві. Дніпропетровська кільцева воднолижна канатна дорога - єдина дорога світового рівня в Україні.

За один день Дніпропетровська траса може прийняти понад 500 воднолижників. Кататися на трасі можуть одночасно 12 осіб. Максимальна швидкість руху по трасі – від 30 м/хв для початківців та до 60 м/хв - для професіоналів. Це відповідає стандартам міжнародних змагань.

Також, в цей комплекс входить двощоглова реверсивна канатна дорога для навчання дітей, підлітків та аматорів воднолижного спорту.

«Відкриття воднолижної траси міжнародного класу – це заявка на проведення в Україні світових чемпіонатів з водних лиж. Заходи такого рівня дадуть можливість повернути Дніпропетровську статус «воднолижної столиці», сприятимуть популяризації в Україні воднолижного спорту», – сказав Олександр Вілкул.