IFA – один з провідних світових ярмарків електроніки та домашньої техніки – пройшов (уже в 53-тій раз) у Берліні. 1500 підприємців з усього світу представили свої технологічні новинки, на які прийшли подивитись майже 250 тисяч відвідувачів. На ярмарку було представлено майже всі сектори електроніки – від телебачення надвисокої чіткості до камер, від планшетних ПК до холодильників, кавоварок та пилососів.

Одним з найпривабливіших для відвідувачів експонатів був смарт-годинник Galaxy Gear від корейської фірми «Самсунг». Годинник має квадратний екран з діагоналлю 1,6 дюйма і важить всього 74 грами. Він працює на операційній системі Android від Google. Його розроблено як додаток до нового смартфона Galaxy Note III. Годинник підключається до останнього через Bluetooth і повідомляє користувача про нові електронні повідомлення. З цим годинником можна також здійснювати і приймати телефонні дзвінки, а ще – робити фотографії та здійснювати відеозапис.

Фірма LG представила новий телевізор, який, крім рекордного для телевізора на рідких кристалах розміру (77 дюймів), має ще й вигнутий екран надвисокої точності – так званий 4К. Що це означає?

«4К – небагато людей спроможні сказати, що це означає. Проте, це не просто собі цифра. Це учетверо більше, ніж у тому твердому диску, який є на ринку зараз. Тут ви маєте дуже гарну картинку, відмінний контраст, дуже чітко виражені чорно-білі тони. Ідея вигнутого екрану запозичена з кінотеатрів I-max, де великі екрани вигнуті так само, як сітківка ока. Картинка таким чином виходить ще більш захоплюючою», – розповідає Пітер Бут, директор з продажу.

Фірма Sony представила новий смартфон Xperia Z1. Це новий флагман японського гіганта електроніки, що працює на системі Android: він зявився на ринку у березні цього року. Нова камера, якою він оснащений, має справді дуже гарні візуальні можливості. Цей смартфон – водо- і пилонепроникний. Ви можете перебувати під водою на глибині півтора метра протягом півгодини, і з вашим смартфоном нічого не станеться.

Між виробниками планшетів вирує справжня війна. У Берліні було представлено кілька новітніх пристроїв – наприклад, «Панасонік» показав перший 20-дюймовий планшет з високою роздільною здатністю рідкокристалічного екрану. Проте їхнє призначення – радше промислове, аніж побутове.

Фірма Wacom теж представила планшет високої роздільної здатності, назва якого – Wacom Cintiq Companion Hybrid, він дає змогу професійним художникам працювати, так би мовити, «на ходу», але водночас це – звичайний планшет. 

Copyright © 2013 euronews