ЦІНОУТВОРЕННЯ. У проекті Держбюджету на 2012 рік буде закладена ціна на газ у розмірі 416 доларів США за кубічний метр, однак вона може бути переглянута в січні, якщо Україна домовиться про нову ціну на газ із Російською Федерацією. Про це заявив у середу на прес-конференції перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає УКРІНФОРМ.

«Ми ціну на газ у бюджеті на 2012 рік вважаємо 416 (доларів – Ред.). Наразі триває переговорний процес по газу. Якщо вийде хороша ціна, це буде приємна несподіванка. Ми тоді швидко переглянемо параметри бюджету вже в січні, виходячи з нової ціни. Не вийде, ну що ж, будемо так жити далі», - зазначив Андрій Клюєв.

За його словами, у понеділок, 19 грудня, уряд розгляне проект держбюджету до другого читання і того ж тижня винесе на розгляд Верховної Ради.

Перший віце-прем'єр-міністр підкреслив, що не бачить значної проблеми в тому, що в бюджет закладається ціна 416 доларів, оскільки із самого початку цей документ розроблявся за такими параметрами. Він наголосив, що переговори з Росією тривають, однак зазначив, що не може повідомити деталі. «Ніхто не каже, що ми змирилися. Ми активно ведемо переговори, але у зв’язку з тим, що час підганяє стосовно бюджету, ми прийняли рішення ухвалювати бюджет за складним варіантом», – підсумував Андрій Клюєв.