ДИПЛОМАТИЧНІ ЗВ’ЯЗКИ. Про це на зустрічі з харківським міським головою Геннадієм Кернесом повідомив надзвичайний і повноважний посол Словаччини в Україні Павол Гамжик, повідомляє прес-служба міськради.

«Сподіваємося, що почесне консульство відкриють за кілька місяців. Згода з боку Словаччини вже є, чекаємо відповіді з боку України. Причини такого кроку прості: ми відбираємо перспективні міста та області, де вже є словацькі інвестиції, де успішно розвиваються контакти», - зазначив посол.

З Паволом Гамжиком зустрівся також заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. На зустрічі також були присутні представники словацьких бізнес-кіл. У ході зустрічі обговорювалися питання розвитку двосторонньої співпраці між Харківською областю та Трнавским краєм, впровадження когенераційних установок і збереження енергії в житлово-комунальному господарстві регіону.

П. Гамжик акцентував увагу на необхідності поглиблення співпраці регіонів. У свою чергу Ю. Сапронов відзначив, що для цього найближчим часом буде узгоджена дорожня карта з реалізації договору про співпрацю з Трнавским краєм у 2012 році, в рамках якої пройдуть робочі зустрічі підприємців і торговельно-промислових палат.

Штефан Кошован, директор словацького підприємства «STM Power», яке займається проектами в області гідро-, тепло- та атомної енергетики, відзначив зацікавленість словацьких бізнесменів не тільки в постачанні обладнання в регіон, але і в інвестиційних проектах. У результаті зустрічі сторони домовилися, що в Харківській облдержадміністрації розглянуть пакет пропозицій від «STM Power» спільно з керівництвом Південної залізниці, «Харківобленерго» та підприємств житлово-комунальної сфери.

STATUS QUO"