ВІРУС. У Китаї підтверджена ще одна смерть від «пташиного грипу». Цього разу вірусом-вбивцею став відомий вже H1N1.

Про це в четвер повідомили охорону здоров'я владу центральної провінції Хунань, де стався цей випадок, передає УКРІНФОРМ.

«Чоловік 50 років на прізвище Чжан помер в понеділок після безуспішних спроб медиків міста Юеян врятувати його життя», – повідомили в міському центрі контролю і профілактики захворювань.

Чжан поступив до лікарні 26 березня з високою температурою і кашлем, вже 27 числа проби крові показали наявність в ній штаму H1N1. У пацієнта почалися важкі проблеми з диханням, і він помер у реанімації.

Вірус H1N1, хоча і є відносно новим, але вже відомий медикам. Тим часом фахівці намагаються з'ясувати шляхи передачі людям вірусу H7N9, який за останні два тижні став причиною захворювання дев'яти людей і загибелі, щонайменше, трьох із них. Усі випадки захворювань доки локалізуються на сході країни.

Природа вірусу H7N9 наразі залишається загадкою: експерти міністерства сільського господарства не виявили дотепер цього штаму у жодних домашніх тварин і птахів. Вони закликають населення не панікувати і не забивати свійську птицю.

В цілому по світу цей рідкісний вірус «пташиного грипу» був в різний час виявлений у 25 видів диких, здебільшого перелітних, птахів у Північній Америці та Євразії.