ПОГРАБУВАННЯ. «Більше працювати в магазині не хочу і не буду, — категорично заявила після моторошної пригоди продавець магазину і додала: — Краще більше уваги приділю внукам…» Без сумнівів, жінка, в якої, зізнається вона, в ті хвилини «все життя пролетіло перед очима», спробує виховати дітей так, аби вони не повторили вчинку двох підлітків, які ось так її налякали.

…Різних відвідувачів доводилося бачити у цьому продовольчому магазині по вулиці Чехова, але таких — уперше. Невідомий у чорній масці та з автоматом у руках без зайвих церемоній почав вимагати денну виручку. На обличчі продавця спершу читалося закономірне: «Тю-ю-ю на тебе…», бо сприйняла це за недолугий жарт. Тоді молодик, аби підтвердити серйозність своїх намірів, миттю зробив у бік прилавка чотири постріли. Оскільки в цій ситуації допомоги чекати не доводилося — у магазині катма «тривожної кнопки» чи камер відеоспостереження, — продавець змушена була віддати гроші — всього 250 гривень. Відвідувач вибіг на вулицю, де його чекав спільник за кермом скутера, і тільки курява за ними здійнялася.

До честі місцевих правоохоронців, які після зухвалого візиту до крамниці оперативно ввели план пошуку під умовною назвою «Спіраль», підозрюваних «вирахували» й затримали того ж таки дня. Ними виявилися двоє 17-річних місцевих жителів, один з яких ще навчається в школі, а другий — у технікумі. У хлопців, які зізналися у скоєному, вилучили отой пневматичний автомат типу «УЗІ» (калібр 4,5 мм), дві плетені чорні шапки з прорізами для очей, скутер без номерних знаків та інших документів і частину грошей — 145 гривень. Де встигли подіти решту? За призначенням — поповнили рахунок мобільного телефону одного з компаньйонів, заради чого й наважилися розжитися грішми в магазині.

«Для здійснення задуманого хлопці позичили у знайомого пневматичний автомат, а потім влаштували «тренування» — постріляли по банках, — розповідає представник прес-служби Торезького міськвідділу міліції Наталія Андрійчук. — А вдосталь настрілявшись, взялися шукати підходящу жертву: об’їхали кілька селищ, поки не знайшли ідеальний, на їхню думку, варіант для здійснення задуманого».

Триває досудове розслідування, від якого й залежить подальша доля підозрюваних. Поки ж що відкрито кримінальне провадження за ч.3. ст. 187 КК України («Розбій»), що передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.