У миколаївців Інни Овчаренко та Олександра Обари одразу народилося четверо дітей. Два хлопчики вагою по 1 кг 800 г та дві дівчинки вагою по 1 кг 460 г з’явилися на світ у столичному Інституті педіатрії, акушерства і гінекології. Тут малюки ще кілька тижнів перебуватимуть під наглядом фахівців, ростимуть і набиратимуть вагу. Народження четверні в Україні — велика рідкість. Подібна подія відбувається раз на кілька років. У 32-річної жительки Миколаєва Інни Овчаренко це перші пологи, і відразу таке диво! Як розповіла бабуся новонароджених Людмила Овчаренко, ще на першому УЗД стало зрозуміло, що буде як мінімум двійня. На наступному обстеженні лікарі побачили трійню, а трохи пізніше розгледіли і четвертого, який ховався за своїх брата і сестер.

Вагітність із самого початку була непростою — Інна весь час перебувала у лікарні, практично не вставала. Останні два місяці перед пологами вона провела в Києві, в Інституті педіатрії, акушерства та гінекології. Там їй за медичними показаннями раніше визначеного терміну зробили кесарів розтин. Пологи приймали більш як десять лікарів під керівництвом професора Наталії Скрипченко та лікаря-гінеколога Олени Шамаєвої, яка вела Інну до пологів. Першим на світ з’явився хлопчик, за ним — дівчинка, потім хлопчик і знову дівчинка. Всі дітки народилися здоровими, хоч і недоношеними. Зараз вони перебувають у реанімації, лежать у боксах (по двоє — хлопчик з дівчинкою), життю малюків нічого не загрожує.

В обласному управлінні охорони здоров’я повідомили, що в Миколаєві за вагітністю Інни Овчаренко спостерігали одразу два лікарі: завідувач жіночої консультації Людмила Остроух і лікар Олена Журавель. Щойно малеча набере по два кілограми ваги, всіх випишуть додому.

Як стало відомо «УК», в Миколаєві багатодітну родину чекають у малогабаритній однокімнатній квартирі загальною площею 20 квадратних метрів у звичайній п’ятиповерхівці. Бабуся не уявляє, як тут можна буде розмістити аж чотири дитячих ліжечка. Є й інші турботи — немовлятам потрібні дорогі ліки, тільки памперсів на добу потрібно майже три десятки, по сім на кожного. Рідні переживають, чи вистачить сил та коштів підняти на ноги одразу чотирьох. Втім, сподіваються на Божу ласку та допомогу небайдужих людей. А нині велика радість значно більша, ніж всі хвилювання.