ОСВІТА. «Новий рівень освіти – це новий рівень держави. Реалізація проекту Президента України «Відкритий світ», в рамках якого школи оснащуються сучасною комп’ютерною технікою з доступом до Інтернету, забезпечує рівний доступ до знань і в містах-мільйонниках, і в селах. Наразі, вже оснащено 54 навчальні заклади в усіх областях України. А з 1 вересня 2013 року розпочнеться другий етап проекту – по оснащенню ще 2 тисяч шкіл», - сказав Віце-прем’єр-міністр під час робочої наради щодо реалізації проекту в Херсонській області. Він зазначив, що особливо важливий цей проект саме для сільської місцевості, де більше 40% учнів не мають персональних комп’ютерів вдома.

Національний проект «Відкритий світ» реалізується в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Він передбачає модернізацію системи освіти України, подолання освітньої нерівності та доступність якісної освіти кожному школяру незалежно від його місцезнаходження.

«Рівень та якість освіти яка не поступається європейським навчальним закладам дозволить забезпечити підготовку високоосвічених випускників, з широким кругозором. Єдиний шлях формування такої особистості конкурентоспроможного випускника – це застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій», – сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів взяли участь у відкритому інтерактивному уроці з фізики та екології. Присутні разом зі школярами ознайомились із роботою екологічного двигуна Стірлінга за допомогою 3-D технологій та протестували частоту його оберту за допомогою датчиків Фур’є. Під час уроку вчитель продемонстрував на інтерактивній дошці дослід із рідким азотом.

«Одне з ключових завдань Національного проекту «Відкритий світ» полягає у подоланні нерівності в освіті. Мені приємно відзначити, що учні сьомих класів села Микільське розпочнуть новий навчальний рік із сучасним інтерактивним обладнанням. І ми докладемо всіх зусиль для того, щоб якнайшвидше розширити цей проект по всій країні», - наголосив Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів.

 З першого вересня 2013 року використання сучасного інтерактивного обладнання буде активно впроваджене у навчальний процес 7 класів шкіл, які беруть участь у першому етапі проекту.

Школа у селі Микільське – це друга школа в області, в якій впроваджено проект «Відкритий світ». В ній навчається 257 учнів. В ній обладнано 5 нових навчальних мультимедійних класів 5 інтерактивними дошками та 5 проекторами, 12 комп’ютерами для вчителів, 30 планшетами та 30 нетбуками для учнів (кабінети з фізики, хімії, біології, географії, історії).

«Інтерактивні уроки, які впроваджує Нацпроект «Відкритий світ», зроблять навчальний процес більш цікавим та будуть слугувати стимулом для розвитку не тільки учнів, а й вчителів. Комп’ютеризація освіти зробить її більш якісною і ми впевнені у тому, що результатів довго чекати не доведеться», – сказала директор Микільської загальноосвітньої школи Галина Костенко.