Найближчими днями в Сумах запрацює сайт, призначений для запитань, звернень і пропозицій городян. 

Таким чином співпраця міської влади з місцевою громадою набуде додаткової прозорості і відкритості, адже кожен бажаючий матиме змогу долучитися до процесу вирішення питань життєдіяльності Сум.

Про це стало відомо під час підписання тристороннього меморандуму, яким передбачено втілення проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади». Документ уклали виконком міськради, міжнародний благодійний  «Фонд Східна Європа» та громадська організація «Бюро аналізу політики».

Як повідомив міський голова Сум Геннадій Мінаєв, новий сайт зніме з порядку денного багато проблемних питань, адже відтепер між владою і населенням установлено прямий зв’язок. До того ж городяни матимуть змогу не тільки запитувати і вимагати, а й пропонувати власні варіанти розв’язання тих чи тих проблем.

Подібні проекти будуть утілюватися також у кількох інших міських населених пунктах, зокрема Луцьку, Миколаєві, Запоріжжі та Бурштині на Івано-Франківщині. Хоча на Слобожанщині такий меморандум укладено першим. Загалом же на фінансову підтримку в реалізації такого проекту претендували 80 міст.

На створення сайту виділено майже 90 тисяч гривень грантових коштів. Передбачається, що з часом буде створено його мобільну версію.