ЕПІДЕМІЯ. З початку поточного року на Запоріжжі зареєстрували 12 тис. 874 випадки захворюваності на вітряну віспу. Про це УНН повідомили у прес-службі Запорізької обласної СЕС.

Лише за травень поточного року в області зареєстрували 2 тис. 203 випадки захворювання, що майже вдвічі більше, ніж у травні 2012.

Показник захворюваності на 100 тис. населення цьогоріч склав 718,86 випадків.

Нагадаємо, за словами експертів, найближчим часом в Україні може виникнути масштабна епідемія захворюваності на вітряну віспу. Найбільш ефективним захистом від хвороби є вакцинація.

Як повідомлялось раніше, щороку в світі реєструється 80-90 мільйонів випадків вітряної віспи. В Україні щороку хворіє на вітряну віспу 120-150 тис. дітей. Найчастіше захворювання перебігає доброякісно, але в 1 із 50 випадків захворювання спостерігаються ускладнення, серед яких найбільш тяжкими є пневмонія та енцефаліт. Частота енцефаліту, який переважно проявляється церебелярною атаксією, становить близько 1 на 4000 випадків вітряної віспи. Пневмонія може бути як первинної вірусної, так і бактеріальної природи.