ЕКСПОРТ.Україна і США посилять двосторонню торгівлю сільгосппродукцією та обладнанням для аграрного сектора. У першу чергу, в США розглянуть можливість імпорту українських зернових. Про це йшлося на вчорашній зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка та Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні Джона Теффта.

На думку міністра, ринок США цікавий для вітчизняних сільгоспвиробників. Міністр переконаний, що розширення експортних можливостей України вплине на зернову картину світу. «У США найближчим часом планують розглянути можливість постачання українських зернових на американський ринок. Цьому передував серйозний переговорний процес. Для України це стане визнанням якості наших зернових», - зазначив Присяжнюк.

У свою чергу Теффт зазначив, що співпраця двох держав в аграрній галузі є перспективним. Зокрема, це стосується як сільгосппродукції, так і обладнання для аграріїв.

Товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та США за 2012 р. склав 353,05 млн дол., що на 120,4 млн дол. більше, ніж за аналогічний період 2011 рік. За 3 місяці 2013 р. товарообіг сільгосппродукції між Україною і США склав 126,09 млн дол., що на 29,09 млн дол. більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

РБК-Україна