СКАРБНИЦЯ. Україна посіла 47-е місце серед країн світу за розміром золотого запасу, обсяг золота в золотовалютних резервах Національного банку України на 1 травня збільшився приблизно до 36,1 тонн.

Як повідомила прес-служба Національного банку України, про це заявила заступник голови НБУ Віра Ричаківська.

«Одним із шляхів поповнення золотовалютних резервів є купівля у населення банківських та дорогоцінних металів через територіальні управління Національного банку», - зазначила вона.

За словами Віри Ричаківської, згідно зі змінами до Податкового кодексу України, які ухвалено у 2012 році, покупка Нацбанком банківських та дорогоцінних металів у вигляді брухту здійснюється без утримання прибуткового податку.

Завдяки цьому в 2012 році надходження золота до Нацбанку зросли в 28 разів порівняно з 2011 роком, а срібла - у 12 разів.

«Придбані у населення банківські та дорогоцінні метали зараховуються до золотовалютних резервів», - повідомила заступник голови НБУ.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви Національного банку України в квітні зросли на 2,06%, або на 509 млн дол., і на 1 травня становили 25,238 млрд дол.

ICTV