В Одеському інституті ім. В.Філатова створили перший в Україні додаток для смартфонів та планшетів, який здатний покращити зір. За допомогою ноу-хау українських науковців можна перевірити стан зору та зробити зарядку для очей. А користуватися ним можуть навіть діти, передає ТСНз посиланням на vesti.ua.

«Часто люди не приходять вчасно до лікарів – бояться, немає часу або грошей, і пропускають ті ранні моменти, коли можна виявити захворювання», – розповіла директор інституту очних хвороб Наталя Пасєчнікова. Саме для таких людей і придумали новий додаток, пишуть Вести.

Додаток «Добре бачу» безкоштовний та його можна завантажити з Google play для андроїдів і в Imarket для i-Phone. У додатку є два тести для визначення зору та вправи для його покращення.

«Новий додаток дуже зручний особливо для дітей. Їх зараз не відірвеш від мобільних телефонів, вони псують собі зір. А ці тренувальні вправи будуть профілактикою порушень зору. Вправи розраховані в середньому на 15 хвилин, але виконувати їх необхідно щодня», – пояснила старший науковий співробітник інституту ім. В.Філатова Наталія Бушуєва.

Нагадаємо, що планшети та смартфони безжально «з'їдають» зір українських дітей. Короткозорість стає дедалі більшою проблемою в наповненому гаджетами суспільстві.