Ганна РОМАШКО,
«Урядовий кур’єр»

Днями у Дніпропетровську можна було зустріти стража порядку, одягненого не у форму: XIV чемпіонат Європи з плавання серед поліцейських зібрав кращих з кращих Старого Світу.  І хоч дискусія про перейменування  українських правоохоронців у нашому суспільстві ще триває, це не заважає їм  бути на рівні.

За підсумками змагань українці вибороли  13 золотих, 6 срібних і 7 бронзових медалей і очолили загальнокомандний залік. На другому  місці  команда Німеччини: 12 золотих, 15 срібних і 11 бронзових, треті — поліцейські з Росії: 2 золоті, 5 срібних та 8 бронзових медалей.

До речі, у званні «Краща плавчиня» чемпіонату перемогу також здобула українка — міліціонер полку патрульної служби Дніпропетровського міського управління міліції сержант міліції Марія Лівер. Серед чоловіків кращим визнано німця Крістофа Філдебрандта.

Звісно, змагання серед правоохоронців відрізняються від класичних:  у басейні можна було побачити людей  в одязі, з манекеном в руках і традиційно — в купальних костюмах. Вищі чини  на доріжки не вийшли. Кажуть, що задля перемоги країни виставили на змагання найсильніших молодих працівників.