РІШЕННЯ. Проводити регулярні зустрічі з іноземними послами на тему запобігання порушень прав власності інвесторів — такий намір має перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов. «З огляду на особливу увагу, що її приділено в державній Програмі активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки поліпшенню інвестиційного клімату, захист власності іноземних підприємств буде гарантовано», — наголосив Сергій Арбузов.

Тож найближчим часом відбудеться вже перша з них — з послами країн ЄС. У рамках цих зустрічей спільними зусиллями буде вирішуватися питання щодо скарг іноземних інвесторів на ганебні випадки рейдерського захоплення їхніх підприємств.

Така співпраця поліпшить інвестиційний клімат та залучить іноземний бізнес в Україну. Запобіганню ж випадкам захоплення іноземних підприємств сприятиме відновлення та активізація Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

Рішення про відновлення роботи комісії та переформатування її складу було прийнято на засіданні уряду. Її очолив сам Сергій Арбузов. Також значно підвищено її загальний статус. До керівництва залучено перших осіб міністерств і відомств, а не їхніх заступників, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра. Ухвалення цього урядового рішення дасть змогу провести перше засідання вже найближчим часом.