До Маріуполя, який уже фактично опинився на лінії вогню, прибувають жителі тих населених пунктів Донбасу, де тривають активні бойові дії й тероризують мирних жителів бойовики «ДНР». У Центрі допомоги переселенцям зареєстровано понад 13,5 тисячі осіб, із яких майже 4 тисячі діти. Родини, змушені шукати притулку в приморському місті, забезпечують харчовими наборами, засобами особистої гігієни, а з настанням холодів постало питання про «утеплення» переселенців і насамперед найменших із них. Як повідомили у Маріупольському центрі соціальних служб у справах сім’ї, дітей і молоді, оперативно відреагували на цю нагальну проблему представники управління Верховного комісара ООН у справах біженців, які вже передали до Маріуполя теплі ковдри, сорочки, спортивні костюми для дітлахів, а очікують ще й на зимові обновки: штани та куртки, взуття, шапки тощо. Не залишилися осторонь і жителі міста: вони активно збирають і передають малим теплі одяг та взуття.

Тим часом керівники Маріуполя та Донеччини, висловлюючи вдячність усім, хто робить внесок у розв’язання гуманітарних проблем, наголошують на необхідності такої участі й надалі.

«Нам допомагають багато благодійних фондів, серед яких і Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Для нас важлива будь-яка допомога, — каже заступник голови Донецької обласної держадміністрації Олена Петряєва. — Адже нині, коли настають важкі часи, отримання харчових наборів, засобів гігієни чи теплих речей стає життєво необхідним».