Янукович і його «сім’я» зробили з Австрії свою тилову базу.

Репресії і розстріли людей на Майдані в Києві змусили Відень визнати, що українські чиновники і олігархи проводять свої темні справи в Австрії.

Про це сьогодні пише французьке видання Le Monde.

Оглядач зазначає, що Відень ввів посилений нагляд за підозрілими банківськими рахунками. «Після того, як за останній тиждень у Відні приземлилися кілька приватних літаків з України, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц підтвердив, що в Австрії зберігаються «українські капітали». Цей феномен, втім, стосується і багатьох інших європейських країн», - йдеться в статті французької газети.

Офіційний Відень чекає від Євросоюзу перелік українських чиновників і олігархів, проти яких будуть введені санкції.

«На початку лютого у Відні українські опозиціонери провели акцію перед банком Unicredit Bank Austria, який підозрюють в особливих відносинах з людьми, наближеними до президента Віктора Януковича», - пише Le Monde.

Видання зауважує, що Австрія для українських чиновників і олігархів стала «гостинною країною» через банківську таємницю.

«21 січня українське представництво PEP Watch звернулося до влади Австрії з проханням розслідувати операції з відмивання грошей, які здійснювалися в інтересах Януковича і його близьких родичів та соратників», - пише французьке видання.

 ТСН