У Тернополі побував директор департаменту з організації заходів УЄФА Лукас Ахерман. Як повідомили в прес-службі міської ради, метою його відвідин було підтвердження факту розгляду міста над Серетом як тренувального центру Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Передовсім гість побував на центральному міському стадіоні. Наразі тут уже реконструювали роздягальні, душові, адміністративні приміщення, фойє, вхід і вихід на стадіон, модернізували футбольне поле та подбали про його автоматичне зрошування, встановили й сучасну систему озвучення. Минулого місяця взялися за встановлення даху над однією з трибун.

Власне, за результатами обстеження центрального стадіону та готелю "Тернопіль" місто над Серетом увійде до офіційного каталогу УЄФА, який незабаром побачить світ. У цьому виданні коротко репрезентуватимуть міста, які прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу на теренах України та Польщі, а також міста-тренувальні центри. Каталог розішлють 54 країнам - учасницям Євро-2012. Наприкінці наступного року після відбіркових матчів, коли буде відомо, хто гратиме в Україні, а хто у Польщі, команди подаватимуть свої заявки на вибір міста як тренувального центру.

"Футболісти з Європи та їхні прихильники матимуть можливість побувати у нашому затишному місті, відчути красу природи, збагатитися культурними традиціями тернопільської громади", - зазначив міський голова Роман Заставний. Водночас він запевнив, що влада докладе усіх зусиль, аби Тернопіль був гідно представлений у великому європейському спортивному святі.