Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінськи наголошує на важливості не гальмувати процес імплементації Угоди про асоціацію з ЄС українськими та європейськими партнерами. Про це він сказав у Києві під час міжнародної конференції «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи». 

Документ набере чинності з 1 листопада 2014 року з тими застереженнями, що відкриття українського ринку для європейських товарів буде з 1 січня 2016 року. На сьогодні ЄС працює з українським урядом над секторальними програмами дій, повідомляє УНІАН.

«Угода про асоціацію не змінить реальність з 1 листопада, це поступовий еволюційний процес. В угоді все розписано на 10 років, потрібен час. Як діють реформи, можна оцінити тільки з часом, — заявив Ян Томбінськи. — Угода не має жодної негативної політики, вона відкрита і була обговорена впродовж семи років. Там немає регресивних аспектів, які можуть не відповідати інтересам регіональної та світової безпеки. Українцям і європейцям потрібно об’єднувати зусилля, щоб іти тим шляхом, який вона відкриває».