Цей рік для України дуже складний. Ми пережили анексію Криму, ще й досі триває Антитерористична операція на сході країни. Ці зміни не могли не позначитися на ринку праці. Звісно, робочих місць не побільшало — на відміну від бажаючих працювати. Адже переселенці з буремних регіонів складають конкуренцію місцевим жителям на ринку праці. Єдине, що радує, — до масових статистично відчутних скорочень персоналу українські компанії поки що не вдавалися. Натомість дуже популярними стали «рекомендації» керівництва компаній  піти працівникам у відпустку за власний рахунок та ще й за сімейними обставинами. Таким чином компанії економлять кошти.

— Через затяжну кризу в країні на ринку праці простежується негативна динаміка приросту кількості вакансій, — зауважує керівник Дослідницького центру hh.ua Уляна Маслова. — Однак у третьому кварталі 2014 року в таких сферах діяльності, як «керівники вищої ланки», «некомерційні організації», «юристи», «робочий персонал» і «будівництво, нерухомість» порівняно з попереднім кварталом кількість пропозицій навіть збільшилася у середньому на 14—16%. Упродовж року більш-менш стабільною за кількістю пропозицій залишається ситуація в Києві, Львові, Харкові й Дніпропетровську.

Щодо динаміки резюме, то в третьому кварталі 2014 року є певний позитив. Про це свідчать дані Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна. Нинішнього року кількість оприлюднених на сайті резюме збільшилася на 32%: у третьому кварталі 2013-го на сайті розмістили їх 518 тисяч, а в цей період  2014-го — вже 695 тисяч. У попередньому кварталі цього року пошукачі були більш активними, ніж в аналогічний період торік: вони розмістили на 20% більше нових резюме, ніж у липні-вересні 2013 року. Переважно це робили фахівці медичної та фармацевтичної галузей (на 26% більше, ніж у попередньому кварталі), науки і освіти (на 11%), а також інформаційних технологій (на 8% більше). Найактивнішими були пошукачі із Запорізької, Миколаївської та Харківської областей.

— Можливо, це пов’язано з тим, що туди, так само як і в столицю, приїхало чимало вимушених переселенців, — припускає Уляна Маслова.

Окремо варто розглядати ситуацію на ринку праці в зоні проведення АТО і прикордонних областей. За даними ООН, в серпні кількість переселенців різко зросла. Основне навантаження припадає на Київ і прилеглі до Донецької та Луганської областей регіони. У цих областях — закономірне зменшення кількості вакансій (у середньому на 30—40% за квартал). Наприклад, нині із традиційних 1,5—2 тисячі вакансій на місяць для офісних працівників у Донецькій області лишилося 200—300 пропозицій. Переважають в даному переліку такі види самозайнятості, як телемаркетинг, валютний трейдинг (Forex) тощо, причому з відрядною оплатою праці.

Оскільки кількість вакансій не збільшується (на відміну від нових резюме), на ринку праці зростає конкуренція. Якщо в першому і другому кварталі поточного року було чотири пошукачі на одну вакансію, то в третьому ця кількість зросла до п’яти.

— Тенденція зростання конкуренції спостерігатиметься і в подальшому, — прогнозує Уля на Маслова. — Принаймні що місяця у третьому кварталі цей показник збільшувався й у вересні досяг позначки 5 претендентів на одну посаду. Зазначимо, що минулого року рівень конкуренції був у середньому в межах 3,5—4, а в 2012-му — на рівні 2,5—3.