Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом. Президент Європарламенту привітав Петра Порошенка з успішним проведенням виборів у не простий для країни час. Зважаючи на висновки спостерігачів від Європарламенту та інших спостережних місій, Мартін Шульц відзначив високу демократичність і прозорість процесу волевиявлення українців.

Петро Порошенко подякував президенту Європарламенту за підтримку, зазначивши, що в такий складний час український народ продемонстрував високу відповідальність, взявши участь у виборах.

Глава держава також нагадав про синхронну ратифікацію обома парламентами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і висловив переконання, що нова проєвропейська більшість у Верховній Раді забезпечить підтримку процесу європейської інтеграції. Співрозмовники заявили про неприйнятність проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей, які суперечать українському законодавству та мінським домовленостям, повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко запросив Мартіна Шульца здійснити візит в Україну найближчим часом. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»