У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї в межах проекту «Подаруй музею експонат» відбулася акція «Давні скарби Поділля», у результаті якої заклад поповнився цінними експонатами. Так, з ініціативи археолога та історика Максима Левади та за активної участі Володимира Козюка і спонсорської підтримки Володимира Продивуса для розширення археологічної колекції музею протягом певного часу на інтернет-аукціонах було відстежено і придбано 1317 предметів від ІІ до ХVІІІ століття.

Тож завдяки акції вдалося зберегти у державній власності частину раритетів, а також привернути увагу громадськості до гострого питання збереження національної археологічної спадщини України. Змінити ставлення суспільства до такого явища, як чорна археологія, організатори сподіваються проведенням виставки «Давні скарби Поділля», яку експонують у малому виставковому залі музею.

Значна кількість експонатів виставки презентує черняхівську культуру (ІІІ—ІV ст. н. е.), яка є одним з найцікавіших поліетнічних об’єднань, що колись існували на території краю. В експозиції цієї доби зокрема представлено поширені тоді різноманітні за формою прикраси-фібули (ними скріплювали окремі частини одягу), які здебільшого  виготовляли з бронзи, інколи — з дорогоцінних металів.

В експозиції про Київську Русь виставлено озброєння давньоруського воїна Х—ХІ століття:  вістря стріл, дротики, наконечники списів, сокиру. Тут особливий інтерес викликають підвіски-амулети, які пов’язані із заклинальною язичницькою магією. Складаються вони з гребінців, мініатюрних сокир, дзвіночків, гачечків, що кріпились до основи у формі «лунниці».

Період ХVІІ—ХVІІІ століття представлений козацькими люльками, натільними хрестами та залізними сокирами. Також експонується колекція кам’яних та залізних сокир від доби бронзи до ХVІІІ століття.