З добрими напрацюваннями повернулася делегація Вінницької області з 7-го Європейського економічного форуму, який проходив у місті Лодзь Республіки Польща.

Згідно з домовленістю з представником Єврокомісії, вже у листопаді цього року в область прибуде група менеджерів, зорієнтована на пошук інвесторів та спільну розробку проектів. Співпрацю планують за напрямами: відновлювані джерела енергії, енергоефективність і енергозбереження, водовідведення й водопостачання, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, робота територіальних громад та інформаційні заходи. «Нині ми готуємо групу наших фахівців і в середині листопада плануємо зустріч із європейськими експертами», — зазначив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник.

Під час форуму вінницькі підприємці мали можливість презентувати свою продукцію, ознайомитись із пропозиціями представників бізнесу з інших країн. Вони побували на деяких підприємствах Лодзинського воєводства й домовилися про співпрацю.

Польські підприємства зацікавилися пропозицією інвестувати у розвиток готельного бізнесу в області, розмістити виробничі потужності з перероблення овочів і фруктів, а також допомогти оснастити новітнім обладнанням обласну лікарню імені Пирогова тощо. Досягнуто домовленості з президентом Лодзинського агентства регіонального розвитку щодо візиту польських колег на Вінниччину.

У країнах Євросоюзу агентства регіонального розвитку — це саме ті структури, які працюють над залученням коштів. «За браком такої організації ми дуже обмежені в наших діях. Тому до грудня завершимо всі роботи зі створення в області агентства, щоб, коли приїдуть лодзинські фахівці, укласти договір про співпрацю», — зауважив Анатолій Олійник.