З нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі

Шановні друзі!

Вітаю Вас із професійним святом!

Ракетно-космічна галузь України продовжує традиції, започатковані її славетними фундаторами. У космічній промисловості працює інтелектуальна і науково-технічна еліта країни.

За роки незалежності підприємствами ракетно-космічної галузі України за участю підприємств Російської Федерації, США та країн — членів Європейського Союзу створено нові космічні ракетні комплекси: «Морський старт», «Дніпро», «Наземний старт», «Антарес». Реалізується українсько-бразильський проект створення космічного ракетного комплексу «Циклон-4».

Нинішнє покоління українських ракетобудівників вишукує і запроваджує нові форми співпраці з провідними аерокосмічними корпораціями світу, що дає змогу залучати значні іноземні інвестиції. Ведеться робота з послідовного виконання програм інноваційного розвитку галузі, застосування космічних технологій у виробництві конкурентоспроможної продукції, створення вітчизняного фонду високих технологій, що стане стартовим майданчиком для нових звершень.

Від імені уряду прийміть щиру вдячність за Вашу нелегку працю. Бажаю Вам і Вашим родинам щастя, добра і здоров’я, успіхів на благо нашої Вітчизни.

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ