ЗРУЧНО! Цього літа мандрувати з Харкова до Берліна чи Мюнхена стало значно простіше. Тут відкрився візовий центр посольства Німеччини. В урочистій церемонії відкриття центру взяв участь генеральний консул Німеччини в Донецьку Клаус Цилликенс. Він зазначив, що центр значно спростить процедуру отримання віз для всіх охочих відвідати його батьківщину. Раніше для отримання візи харків’яни мусили їхати в Київ і проходити там співбесіду. Тепер відповідь від консульства можна отримати протягом тижня.

Харків’янин, прийшовши до центру, може подати заявку на отримання візи, сплатити необхідні збори і зробити фото. Ця процедура триває близько 15 хвилин. Відповідь від посольства ФРН надійде у вигляді повідомлення на мобільний телефон, після чого можна забрати паспорт з візою.

Клаус Цилликенс висловив упевненість і в тому, що робота візового центру Німеччини в Харкові допоможе зміцнити відносини його країни зі Слобожанським  регіоном. У свою чергу заступник директора Департаменту міжнародної співпраці Іван Немичев зауважив, що оцінять це передусім представники бізнесу, для яких важливим завжди є заощадження часу. Допоможуть тут і творчим людям — артистам, музикантам, фотографам, які відвідують Німеччину.

Вже в перший день роботи візовий центр Німеччини прийняв близько 50 анкет. Пропускна спроможність нової установи — 150 осіб за день. За потреби, як пообіцяли організатори, тут готові розширити штат персоналу. Наразі  в центрі можна отримати дозвіл на виїзд ще в 10 країн світу.