У Харкові відкрився після  реконструкції міський шахово-шашковий клуб «Вундеркінд». Цей  заклад дитячого дозвілля  входить у мережу Харківського міського комплексного центру клубів за місцем проживання. Як розповів  заступник міського голови з питань сім’ї, молоді та спорту Олександр Попов, раніше  в приміщенні клубу протікала покрівля, бракувало меблів і навіть  місця для проведення занять. Тепер все  кардинально змінилося і юні шахісти  можуть насолоджуватися   перебуванням у клубі, який може вмістити  значно більше дітей, ніж до цього.

Олександр Попов також зазначив, що в останні роки  в місті було відремонтовано близько десяти  клубів за місцем проживання.«Харків, напевно, єдине місто в Україні, яке зберегло мережу таких клубів, зараз їх налічується  близько ста. І перед нами стоїть завдання, щоб кожен клуб мав такий вигляд, як цей. Думаю, незабаром у всіх районах Харкова функціонуватимуть такі самі сучасні клуби за місцем проживання, де діти зможуть проявити всі свої таланти і здібності», — сказав заступник міського голови.

Привітати з подією відкриття клубу юних шахістів прийшли чемпіонка світу з шахів Ганна Ушеніна, тренер збірної України з шахів Михайло Бродський та президент Харківської обласної федерації шахів України Сергій Гусаров. Вони побажали дітям набиратися  досвіду і достойно представляти харківську школу на різноманітних  турнірах.

Після офіційного відкриття в клубі відбувся  сеанс одночасної гри, в якому діти  зіграли з почесними гостями Ганною Ушеніною і Михайлом Бродським.