Незважаючи на часті негативні відгуки про недавно анонсований смартфон iPhone 5S, апарати розлетілися як гарячі пиріжки. Старт продажів був даний 20 вересня, і за вихідні запаси айфонів виснажилися до такої міри, що найближча дата наступних відвантажень перенеслася на жовтень.

У коментарі виданню AllThingsD представники компанії відзначили «неймовірний» попит на нові апарати: «Неймовірний попит на iPhone призвів до того, що наразі ми розпродали всю партію смартфонів, в деяких магазинах залишилося кілька штук 5S певних кольорів».

Примітно, що найбільш популярним у «яблофілів» став iPhone 5S у золотистому корпусі, попит на який побив всі очікування: в більшості магазинів майже не залишилося цих пристроїв, в кращому випадку - лише по одному, повідомляє Business Insider. У США «золоті» iPhone розкупили протягом 28 хвилин.

«Попит на 5S в золотому корпусі був настільки високим в Китаї та Гонконгу, що Apple попросила постачальників скоріше збільшити їх виробництво», - повідомляє джерело виданню The Wall Street Journal. За даними Business Insider, брак «золотих» айфонів також відчувалася у США, Великій Британії та Австралії.

Втім, попит на «бюджетного» колегу 5S виявився не таким приголомшливим: один з операторів в США повідомив Reuters, що кількість попередніх замовлень на iPhone 5C менше на 60-70% в порівнянні з тим, що очікувалося.

Франческо Джеронімо з IDC вважає, що в 2013 році постачання на ринок iPhone 5C перевищать поставки iPhone 5S. Експерт вказує, що iPhone 5C виявиться до вподоби багатьом новим покупцям завдяки широкому вибору кольорів. А Кеті Хаберті з Morgan Stanley вважає, що до кінця поточного фінансового кварталу, який закінчиться через 2 тижні після дебюту нових пристроїв, що Apple зможе реалізувати 34,5 млн смартфонів.

ДОВІДКОВО

У п'ятницю нові iPhone надійшли в продаж у США, Австралії, Канаді, Китаї, Франції, Німеччині, Гонконзі, Японії, Пуерто-Ріко, Сінгапурі та Великобританії. Українські рітейлери очікують пристрою до кінця листопада.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів і телефонів. Реалізує частину своєї продукції через власну мережу магазинів, які розташовані в США, Канаді, Великобританії, Японії та інших країнах. В компанії працює понад 60 тисяч осіб. 

РБК-Україна