У рамках реалізації Програми активізації економіки Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило техніко-економічне обгрунтування проекту соціально-економічного розвитку «Реконструкція споруд першої черги Бортницької станції аерації на вул. Колекторній, 1-а в Дарницькому районі м. Києва. І черга будівництва. Насосна станція першого підйому» на 317,86 мільйона гривень. Документ опрацьовано Укргазбанком, надано експертний висновок і лист-погодження на суму 317,86 мільйона гривень. Мінрегіон подав відповідні матеріали на розгляд Мінфіну та робочій групі Мінекономрозвитку. Про це повідомив очільник відомства Геннадій Темник.

На виконання першочергових заходів Мінрегіон спільно з КМДА розробив проект комплексної реконструкції споруд очищення стічних вод і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації осадів на Бортницькій станції аерації. Проект урядового розпорядження стосовно цього питання вже внесено до Кабінету Міністрів, повідомляє прес-служба Мінрегіону. Загальна вартість проекту становить 10,47 мільярда гривень, з яких 7,5 мільярда (72%) припадає на кредитні кошти Японської агенції міжнародної співпраці. Частка державного бюджету становитиме 307 мільйонів гривень.

«Проектно-кошторисну документацію з реконструкції Борт ницької станції аерації вже розроблено. Японське агентство міжнародної співпраці вивчило цю документацію. 4 лютого було презентовано проект звіту щодо шляхів реалізації проекту, нині його опрацьовують у Київводоканалі. Є необхідність прискорення розгляду питання щодо можливості фінансування проекту. Тому Мінрегіон підготував і подав на розгляд уряду проект розпорядження про схвалення проекту листа уряду України до уряду Японії щодо реалізації проекту реконструкції Бортницької станції аерації», — прокоментував Геннадій Темник.

Він поінформував, що валюта кредиту, який Україна має намір залучити на реконструкцію БСА, — єна, вартість кредиту — 0,1% на рік; термін погашення — 40 років, пільгові «канікули» — 10 років. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»