Напередодні чергового засідання уряду Прем’єр-міністр Микола Азаров зустрівся з міністром у європейських справах МЗС Великої Британії Девідом Лідінгтоном. Глава уряду запевнив високого гостя в тому, що Україна дає старт внутрішньодержавним процедурам, необхідним для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Після схвалення документа розпочнеться процедура підготовки тексту угоди до підписання його на Вільнюському саміті. «Для нас це дуже важлива подія. І ми з великою повагою приймаємо позицію Великобританії, яка підтримує процес підписання цієї угоди», — додав Микола Азаров.

Зі свого боку Девід Лідінгтон позитивно оцінив роботу Верховної Ради за останній період, відзначивши розгляд і ухвалення ряду законодавчих актів, які є надзвичайно важливими у контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Ми з великим задоволенням спостерігаємо за тим продуктивним процесом, який останнім часом розпочався у Верховній Раді.

Сподіваємося, що реформи, започатковані ухваленими законами, буде продовжено й після підписання угоди. І це стане сигналом того, що зміни в Україні, реформи у вашій країні незворотні», — наголосив британський дипломат. І додав: позиція Великобританії полягає в тому, що Угоду про асоціацію має бути підписано за умови дотримання Україною раніше обумовлених критеріїв.

У відповідь Микола Азаров зазначив, що Україна прийняла дуже відповідальне рішення і розраховує на підтримку Великої Британії на Вільнюському саміті, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. «Ні ЄС, ні Україна не повинні згаяти такий шанс, яким є підписання Угоди про асоціацію, — заявив Микола Азаров. — Усі наші дії засвідчують серйозність наших намірів. І ми розраховуємо на вашу підтримку».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»