АКЦІЯ

В Криму зайнялись популяризацією екологічно чистого транспорту.

 Євпаторія вирішили долучитися до Тижня мобільності, який щороку відбувається в європейських країнах з 16 – 22 вересня.

Протягом тижня кримське місто намагалося кардинально змінити ставлення євпаторійців до навколишнього середовища і власного здоров’я.  Для школярів провели інформаційні години «Безпека дорожнього та велосипедного руху», для студентів організували круглий стіл, на якому говорили про перспективи розвитку велотуризму в Євпаторії. Також в рамках Тижня мобільності відбувся фестиваль з велоспорту та виставка екологічно чистих видів транспорту. А 18 вересня на вулиці міста виїхало на велосипедах 200 шанувальників цього виду транспорту.

В останній день Тижня мобільності відмічається ще й «День без машин». І саме тому 22 вересня в Євпаторії було обмежено рух автомобілів, а всім водіям пропонували долучитися до акції: пройтися пішки, або пересісти на велосипед чи трамвай.  На жаль, водії не квапилися покидати насиджені місця в машинах. А от міський голова Євпаторії Андрій Даниленко разом з чотирикратним чемпіоном Світу з велоспорту Віктором Биковим і 146-ма службовцями міської ради з радістю пересіли на велосипеди. Що дозволило не тільки зарядитися з ранку позитивною енергією, прорекламувати екологічно чистий транспорт, а й ще встановити рекорд України. Ну а ті, хто не захотів крутити педалі мали змогу на трамваї проїхатися по самому короткому в Україні трамвайному маршруту довжиною 1121 метр.

Звісно, одними лише короткочасними акціями очистити повітря в місті не можливо, та й на велосипеди і трамваї всі не пересядуть. Але Євпаторійська влада не має наміру опускати руки. Саме тому цього року в місті була розроблена концепція розвитку вело руху. На думку євпаторійський спеціалістів, рельєф міста-курорта ідеально підходить для поїздок на велосипеді. В рамках реалізації проекту передбачено створення вело доріжок та велопарковок, обладнання веломаршрутів.