СПІВПРАЦЯ. Китай готовий інвестувати 10 млрд дол. США у наше сільське господарство. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк за результатами візиту в КНР у складі української  делегації на чолі з головою НБУ Сергієм Арбузовим.

Українська делегація зустрілася з керівником Народного банку КНР, міністром комерції та президентом Ексімбанку Лі Жогу. Під час зустрічі з останнім обговорювали питання фінансування інвестиційних проектів, а також участі китайського банку у фінансових операціях на земельному ринку України. 

«Президент Ексімбанку поінформував нас, що банк готовий забезпечити інвестиції в сільське господарство у разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів», — повідомив Микола Присяжнюк.

Найближчим часом Китай має намір відрядити в Україну робочу групу. Інтерес китайської сторони полягає в тому, щоб імпортувати з України продукти харчування, а також спільно з нами реалізовувати їх на ринках інших країн, повідомляє прес-служба Мінагропроду.