ПЛАТНИЙ ПРОЇЗД. У Білорусі визначено перелік автомобільних доріг, на яких з 1 липня 2013 року за допомогою електронної системи стягуватимуть плату за проїзд транспортних засобів.

Про відповідне рішення Ради Міністрів РБ від 30 квітня 2013 року повідомляється на сайті білоруського уряду.

«Платними стануть загалом 815 км доріг країни. Це стосується всієї довжини автомагістралі Брест - (Козловичі) - Мінськ - кордон Росії (Редьки), а також окремих ділянок автомобільних трас M-2 Мінськ - Національний аеропорт Мінськ, M-3 Мінськ - Вітебськ, M-4 Мінськ - Могильов, M-5/Е 271 Мінськ - Гомель і M-6/Е 28 Мінськ - Гродно - кордон Польщі (Брузги)», - зазначається у повідомленні.

Плата за проїзд встановлена в розмірі від 0,04 до 0,12 євро за 1 км і залежить від допустимої загальної маси транспортного засобу та кількості осей.

Транспортній інспекції Мінтрансу РБ наказано контролювати дотримання користувачами платних автодоріг встановленого законодавством порядку стягування зборів за проїзд.

Як повідомлялося, інвестор - австрійська компанія Kapsch TrafficCom AG - спрямує більше 267 млн євро на реалізацію проекту створення в Білорусі електронної системи транспортних платежів BelToll, яка почне роботу з 1 липня.

УКРІНФОРМ